Macskakaparás

Egy blog a novelláknak, könyveknek és a kultúra egyéb formáinak.

Tom Anderson: Kocsmai történet

Egy kocsmában az ember elengedi magát, és néhány ital után mindenféle érdekes történetet megoszt: furcsa rémtörténeteket, pletykákat, van a saját élete bizarr fordulatait. Talán azért is, mert reménykedünk, a másik erre nem fog emlékezni reggel. Egy ilyen Kocsmai történetet írt meg Tom Anderson is. Tovább»

On Sai: Mimikri

Az álláskeresés a legtöbbeknek stresszes egy élmény, ahol nem csak munkát keresünk, de e-maileket írunk, önéletrajzokat adunk be, motivációs leveleket gyártunk, és a végén ki tudja, mi miatt, de vagy felvesznek, vagy elutasítanak. On Sai ezt az érzést ragadja meg egy sci-fi novellában, ahol a technológia is segít a cégnek megfelelő munkatársat találni. Tovább»

Ronil Caine: A 150 éves utazás


A Földön az élet egyre nehezebb, akármennyire is a technika segít minél probléma mentesebb életet elérni. Egyszer azonban elérkezik az idő, amikor a Föld kevés lesz számunkra. Új helyet kell keresni, de vajon ha megvan, olyan könnyen oda tudunk jutni?

Tovább»

Ronil Caine: Az időutazó

Az időutazás sok sci-fi írót ihletett meg, hiszen mi lehetne érdekesebb, mint látni a jövőt, vagy a múltban járkálni és a saját szemünkkel látni a világ alakulását. Képzeletben már utaztunk a múltba, és a jövőben is, közeli perceket és távol évezredeket is. Lehet így újat mutatni a témában? Azt hiszem, igen… Tovább»