Macskakaparás

Egy blog a novelláknak, könyveknek és a kultúra egyéb formáinak.

Tom Anderson: Kocsmai történet

Egy kocsmában az ember elengedi magát, és néhány ital után mindenféle érdekes történetet megoszt: furcsa rémtörténeteket, pletykákat, van a saját élete bizarr fordulatait. Talán azért is, mert reménykedünk, a másik erre nem fog emlékezni reggel. Egy ilyen Kocsmai történetet írt meg Tom Anderson is. Tovább»

On Sai: Mimikri

Az álláskeresés a legtöbbeknek stresszes egy élmény, ahol nem csak munkát keresünk, de e-maileket írunk, önéletrajzokat adunk be, motivációs leveleket gyártunk, és a végén ki tudja, mi miatt, de vagy felvesznek, vagy elutasítanak. On Sai ezt az érzést ragadja meg egy sci-fi novellában, ahol a technológia is segít a cégnek megfelelő munkatársat találni. Tovább»

A világ múmiái kiállítás

Ha múmiák szó elhangzik, sokan az egyiptomi kultuszra gondolnak, de valójában a világban, rengeteg féle múmia található. Ezt hivatott bemutatni a most Magyarországra érkező A világ múmiái kiállítás is, amelyen én is ott voltam. Nézzük meg, mit is láttam a kiállításon…

Tovább»

Bodor Attila: Málnák

Borzasztóan szeretem, ha egy jó írónak nem csak egy, vagy akár több könyve van, hanem novellái is. Sokszor az ember nem szeret könyvet olvasni, ilyenkor csak előkapja kedvence novelláját, és elolvassa a buszra várva, vagy otthon egy forró tea mellet. Bodor Attila, aki elsősorban meséjéről híres, viszont képes volt meglepni minden szempontból. Tovább»